Nieuwe cafetaria voor Ontmoetingscentrum Olsene

763[1].jpg
30/05/2018

Dinsdagavond 29 mei kreeg de beslissing tot het vernieuwen van de cafetaria in het Ontmoetingcentrum van Olsene groen licht. Het gebouw wordt gebruiksvriendelijker gemaakt door een uitbreiding richting achterliggende tuin, zo licht schepen van Cultuur Michaël Vandemeulebroecke (Open Zulte) toe.

De werken kaderen in de verfraaiingswerken en de opwaardering van het huis Meheus, het Ontmoetingscentrum en het parkgedeelte achteraan. Schepen Vandemeulebroecke : “In het parkgedeelte zijn de herinrichtingswerken op dit moment aan de gang. Na het wegvallen van de horecafunctie in het huis Meheus, maakt het gemeentebestuur nu grondig werk van de opwaardering van het Ontmoetingscentrum. Zo zal de cafetaria worden vernieuwd en werden middelen vrij gemaakt voor het vergroten van de foyer en het plaatsen van een nieuwe toog. Zo moet de ruimte uitgroeien tot aan gebruiksvriendelijke een aangename plaats, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.”

Met de uitbreiding van het gebouw richting tuin, zal de bruikbare oppervlakte ook met zowat de helft toenemen. Schepen Vandemeulebroecke : “De vernieuwde foyer zal een verbinding maken tussen het huis Mehuis en het Ontmoetingscentrum. In de cafetaria wordt een nieuwe toog voorzien met aanpalend een koele berging, in plaats van de vroegere kelder.”

De totale kost van het project werd geraamd op een miljoen euro en de gewijzigde budgetten hiervoor werden goedgekeurd op de voorbije gemeenteraad.