Open Zulte heeft lijst klaar en wil #voortdoen met “de warme aanpak”

Persconferentie verkiezingsslogan website.jpg
09/05/2018

Open Zulte stelde vandaag de volledige lijst en baseline voor waarmee de partij naar de verkiezingen trekt. “We willen positief #voortdoen en gaan voor een volgende bestuurstermijn waarin we onze mooie gemeente verder kunnen doen groeien en bloeien. Onze manier van werken willen we aanhouden: de warme aanpak van nabijheid en betrokkenheid”, zegt burgemeester en lijsttrekker Simon Lagrange. Op de lijst krijgen de burgemeester, schepenen en raadsleden het gezelschap van 13 nieuwkomers in de politiek.

Positief #voortdoen

Open Zulte plaatste de afgelopen dagen enkele teaseraffiches in het Zultse straatbeeld met daarop enkel en alleen de afbeelding van een duim. Deze duim staat voor de positieve aanpak die de partij hanteert voor de gemeente. Bevragingen en enquêtes bij de Zultse bevolking (onder andere de recent verschenen Gemeentemonitor) tonen aan dat onze gemeente heel goed scoort.

De komende dagen worden de teaseraffiches vervangen door de volledige baseline waarmee Open Zulte naar de verkiezingen trekt. “Centraal staat het woord #voortdoen”, zegt burgemeester Simon Lagrange. “Als leidende partij van een zeer goed draaiende bestuursploeg willen we het werk voortzetten. We vragen aan de inwoners het vertrouwen om onze gemeente ook in de komende jaren verder te doen groeien en bloeien. We willen Zulte op tal van vlakken verder uitbouwen: nog veiliger, nog bruisender, nog moderner, nog ondernemender, nog zorgzamer, nog leefbaarder en nog gezonder.”

De warme aanpak

“Onze manier van werken willen we hierbij aanhouden. Open Zulte kiest al 6 jaar voor “de warme aanpak” en dat willen we zo houden. We staan borg voor een beleid van nabijheid, aanspreekbaarheid en betrokkenheid; een beleid van dialoog met de inwoners, van dienstbaarheid en overleg; een beleid van luisterbereidheid, respect voor iedereen en met de focus voor de volle 100% op Zulte. “De warme aanpak” is al 6 jaar lang een begrip dat we dagdagelijks invullen. Daar willen we ook mee #voortdoen.”

Programma  (vooral hier uw kritische blik aub…)

Het volledige verkiezingsprogramma stelt Open Zulte deze zomer voor. Wel is duidelijk dat volgende thema’s cruciaal zullen zijn in de volgende bestuursperiode:

 • De herontwikkeling van leegstaande centrumgebieden zoals Lys Yarns, Wolspinnerij en de gewezen Olsense schoolsite met hierbij aandacht voor extra groen en zorgmogelijkheden;
 • Verder investeren in verkeersveiligheid met o.a.  de herinrichting van de N43 door Olsene;
 • De verdere vernieuwing van het gemeentelijk patrimonium, onder andere op domein de Waalmeers, domein de Raveschoot en in de gemeenteschool;
 • Zorgen voor een zuinig beheer van de middelen en het laag houden van de gemeentelijke belastingsdruk;
 • De inwoners blijven betrekken bij het beleid door bijvoorbeeld delen van het gemeentebudget te bestemmen als “burgerbudget”, waarbij inwoners zelf voorstellen kunnen aanbrengen en hier zelf kunnen over beslissen.

Team

“Vandaag kunnen we ook ons volledig team voorstellen”, zegt voorzitter Thierry Cornette. “We zijn fier op onze 25 kandidaten met elk hun eigen talenten en interesses.  Iedere kandidaat is op een positieve manier betrokken en actief in de Zultse gemeenschap. Het zijn sterke kandidaten en warme persoonlijkheden. Toppers op menselijk en inhoudelijk vlak, capabel en aangenaam in de omgang.”

De burgemeester trekt de lijst, de schepenen en raadsleden vormen de kop en de staart. Opvallend is dat ruim de helft van het team bevolkt wordt door politieke nieuwkomers, 13 in totaal. “Het is een heel goed teken dat zo veel nieuwe kandidaten onze aanpak willen steunen door ons team te versterken. We zijn fier op deze mix van mensen met bestuurservaring en heel wat nieuw en jong talent”, besluit voorzitter Thierry Cornette.

De volledige lijst:

 1. Simon LAGRANGE (34)
 2. Sophie DELAERE (52)
 3. Michaël VANDEMEULEBROECKE (41)
 4. Natasja DE VOS (26)
 5. Steven VAN TROYS (44)
 6. Pieter VERHALLE (31)
 7. Tania VERPRAET (51)
 8. Francky DE COSTER (53)
 9. Stefanie VROMAN (46)
 10. Kathleen BLAUWBLOMME (53)
 11. Fauve TACK (23)
 12. Talitha LOSSY (24)
 13. Delphine VANDENBOSSCHE (24)
 14. Kathy DEWITTE (39)
 15. Sofia EZZINE (42)
 16. Etelle VANDENBROECKE (54)
 17. Rudy BEULQUE (49)
 18. Marc VANDEN HEEDE (49)
 19. Simone CLAEYS (71)
 20. Marc COLPAERT (67)
 21. Katrien DE WAELE (50)
 22. Tony BOECKAERT (59)
 23. Hendrik DE WAELE (62)
 24. Philippe VAN STEENBERGHE (65)
 25. Frederic HESTERS (41)