Warandestraat krijgt gescheiden fietspad, snelheidsmeters en nieuwe riolering

14/05/2017

Schepen van Openbare Werken Sophie Delaere van Open Zulte kan na de weken aan de Koekoekstraat en de Zaubeekstraat reeds de volgende werken aankondigen. Zo wordt binnenkort de Warandestraat grondig aangepakt. Sophie Delaere : ‘De riolering in de Warandestraat is in heel slechte staat. De afgelopen jaren waren er reeds ingrepen nodig om verzakkingen op te lossen en erger te voorkomen. Maar met deze ingrepen rkt het probleem  niet opgelost. Daarom wordt er binnenkort een nieuw, gescheiden rioleringsstelsel aangelegd via onze rioolbeheerder Farys.’
Maar het gemeentebestuur gaat nog een stap verder. 'Bij deze werken zullen we meteen ook in de de Warandestraat en het deel van de Olsenestraat tot aan de Zaubeek een dubbelzijdig enkelrichtingsfietspad aanleggen. Dit fietspad moet moet de verbinding worden van het langeafstandsfietspad langs het spoor met de Staatsbaan (N43). Daarvoor wordt  via Infrabel nog een fietstunnen aangelegdter hoogte van de Zaubeek. Zo zal men met de fiets het centrum van Zulte kunnen bereiken en wordt er verbinding gevormd via de Brem- en Leiestraat met de recreatieve fietswegen langs de Leie'.

Door de aanleg van vier ingegroende  asvernauwingen zal ook de snelheid van het doorgaand verkeer in de Warandestraat worden afgeremd.
Op donderdag 11 mei werd het voorontwerp van de werken op een infovergadering aan de inwoners voorgelegd. Het ontwerp werd positief onthaald en wordt nu verder uitgewerkt, met de bedoeling de werken te kunnen opstarten in het voorjaar van 2018.