Zulte in je broekzak

Zulte in je broekzak - Website.png
31/01/2018

Een app waarmee gemeente en inwoners snel en eenvoudig met elkaar kunnen communiceren.
Straks dus ook in Zulte. Burgemeester Simon Lagrange kondigde de invoering ervan aan voor de eerstkomende maanden.

Een meldingsapp voor alle Zultse inwoners is in de maak. Er is zowel bij meerderheid en oppositie een algemene unanimiteit omtrent het nut van dergelijke app, waarbij de inwoners snel een eenvoudig kunnen communiceren met de gemeente.

Ook oppositiepartij CD&V is het idee genegen. Eerder al verwees gemeenteraadslid Stijn Van De Wiele naar de app die reeds in verschillende grootsteden als Brussel, Gent en Kortrijk wordt toegepast om mensen de mogelijkheid te bieden meldingen door te geven naar het stadsbestuur.

Voor de optimalisatie van dit platform zijn er sedert december onderhandelingen lopend met de firma Onze Stad App. De functionaliteit van de app verder gaan dan ook verder gaan dan het enkel maken van meldingen.

Burgemeester Simon Lagrange : “De app zal een communicatieplatform worden in twee richtingen. Inwoners zullen hun meldingen kunnen doorsturen en dat is ook de allereerste bedoeling. Maar anderzijds zal de app ook gebruikt kunnen worden door onze verenigingen en de handelaars, evenals door de gemeentediensten om nieuwsberichten te versturen en informatie te verspreiden. Het wordt dus meer dan enkel meldingsapp. Dit wordt een heel bruikbaar “Zulte in je broekzak”.

De invoering van de app is voorzien voor het voorjaar en past volledig in het beleid van de huidige bestuursmeerderheid,  met veel aandacht voor korte communicatielijnen en een dicht contact met de inwoners.