Steven Van Troys wordt fractieleider van Open Zulte

05 - Steven Van Troys.jpg
26/12/2018

Steven Van Troys wordt de fractieleider van Open Zulte in de nieuwe gemeenteraad. “Steven is de juiste man op de juiste plaats om onze uitgebreide fractie aan te sturen”, zeggen burgemeester Simon Lagrange en voorzitter Thierry Cornette.

Op 2 januari om 20u wordt de nieuwe gemeenteraad van Zulte geïnstalleerd. Bestuurspartij Open Zulte groeide bij de verkiezingen van 10 naar 17 zetels en krijgt er dus heel wat nieuwe gemeenteraadsleden bij. De partij ziet met Herman De Vos, die niet meer opkwam, wel één van haar meest ervaren en geroutineerde raadsleden vertrekken. Andere ervaren rotten zoals huidig fractieleider Hendrik De Waele, Tony Boeckaert en Philippe Van Steenberghe blijven wel op post.

“Onze vernieuwde fractie en ons bestuur hebben unaniem Steven Van Troys aangeduid als hun nieuwe fractieleider”, zeggen burgemeester Simon Lagrange en voorzitter Thierry Cornette. “Steven bewees zich de voorbije jaren als OCMW-raadslid, behaalde bij de verkiezingen een mooie score en werd verkozen tot gemeenteraadslid. Hij is een dossiervreter die zich altijd goed voorbereidt, steeds rustig blijft en bovendien de gave van het woord heeft. Hij is de juiste man op de juiste plaats om onze fractie de komende jaren aan te sturen.”

Steven Van Troys is 45 jaar oud en woont in de Molenkouterstraat in Machelen. Hij is de trotse papa van Ann-Marie en Pieter-Jan. In het professionele leven is hij bedrijfschef in de kerncentrale van Doel, waar teamwerk en verantwoordelijkheid opnemen zeer belangrijk zijn. In zijn vrije tijd is hij onder actief bij de Funbikers, de Filmclub en de milieuraad. Hij is dus zeer betrokken bij de gemeente en dat bewijst zijn politieke parcours. Bij zijn eerste verkiezingsdeelname in 2012 behaalde hij 470 voorkeurstemmen en werd hij OCMW-raadslid. Zes jaar later kon hij doorgroeien naar 819 voorkeurstemmen en werd hij verkozen tot gemeenteraadslid.

Steven kijkt uit naar de nieuwe uitdaging als fractieleider. “Met Open Zulte willen we ons de volgende jaren verder op een positieve manier inzetten voor onze gemeente. Er zijn heel wat uitdagingen en doelstellingen waar we onze energie in kwijt kunnen. We kunnen daarvoor rekenen op een sterk team. Ik ben fier hiervan de fractieleider te mogen worden.”

 

Meer info:

Steven Van Troys – 0473 39 41 82 – steven.vantroys@telenet.be

Thierry Cornette – 0474 53 48 00 – thierry.cornette@lefibo.com

Simon Lagrange – 0478 35 05 91 – simon.lagrange@zulte.be