Blog

26/05/2023

Start van de bouw van nieuwe accommodatie voor jeugd en sport in Olsene


Volgende week starten de bouwwerken voor de nieuwe jeugd- en sportaccommodatie op domein de Raveschoot in Olsene. Het einde van de werken is voorzien na de zomer van volgend jaar.

 

Lees meer
24/05/2023

Nieuwe fiets- en wandelbrug over de Leie in Zulte komt er


Het licht staat op groen voor de nieuwe fiets- en wandelbrug over de Leie in Zulte. De gemeenteraad ging unaniem akkoord met het bestek en de realisatieovereenkomst met De Vlaamse Waterweg. Europa, Vlaanderen en de provincie investeren mee in het project.

Lees meer
02/05/2023

Vernieuwde Meiweg, Kouterweg en Dennenstraat


De vernieuwde Kouterweg, Dennenstraat en Meiweg in Zulte werden recent officieel in gebruik genomen. Het afgelopen jaar werden hier wegen- en rioleringswerken uitgevoerd. 

Lees meer
27/04/2023

Nieuwe kinderopvang op Machelendorp


Sinds deze week is op Machelendorp een nieuwe groepsopvang voor baby’s en peuters actief. Melodie opende de deuren en vangt er 15 kindjes op.

Lees meer
21/04/2023

"Olsene Rotse" in het nieuw


De Mariagrot in Olsene werd volledig gerenoveerd. Het resultaat mag gezien zijn. Iedereen is welkom op de inhuldiging op zondagnamiddag 30 april.

 

 

Lees meer
17/04/2023

Extra wegmarkeringen voor een veilige schoolomgeving


Dankzij het aanbrengen van bijzondere wegmarkeringen zijn de Zultse schoolomgevingen veiliger geworden.

 

 

Lees meer
24/03/2023

Wereldwinkel en parochiaal secretariaat in pastorij Zulte


De Oxfam-Wereldwinkel verhuist naar de oude pastorij van Zulte. Ook het parochiaal secretariaat krijgt er een vaste stek.

 

 

Lees meer
13/03/2023

Het Huis Meheus in Olsene is terug ter beschikking van de inwoners !


Het bekende Huis Meheus langs de Kerkstraat in Olsene is volledig stijlvol gerenoveerd. Afgelopen weekend vond de opening plaats.

 

Lees meer
01/03/2023

Afgescheiden fietspaden Statiestraat-Olsenestraat-fietssnelweg


Er komen afgescheiden fietspaden in het laatste deel van de Statiestraat en in een deel van de Olsenestraat in Zulte. Zo wordt de fietssnelweg F7 langs het spoor vlot en veilig verbonden met de rest van de Statiestraat en het centrum van Zulte.

Lees meer
24/02/2023

De Zultenaren sorteren steeds meer en beter !


De inwoners van Zulte sorteren steeds meer en beter. Dat blijft uit de cijfers van onze afvalintercommunale IVM over het ingezamelde restafval. 

Lees meer