Gemeente zorgt voor nieuwe bankautomaat in Machelen-aan-de-Leie

foto voor euronet.JPG (1)
18/04/2024

Deze zomer zal je in Machelen-aan-de-Leie opnieuw cash geld kunnen afhalen. Een grote meerwaarde voor de inwoners en het dorp. Het gemeentebestuur zorgde voor een betaalbare oplossing voor een nieuwe geldautomaat.

 

Op 1 juli vorig jaar verdween de laatste bankautomaat in deelgemeente Machelen. Een spijtige zaak voor het dorp met ruim 4.000 inwoners en heel wat handels- en horecazaken. Het gemeentebestuur ging samen met Okra Machelen veelvuldig in overleg met de banken (Batopin) om een nieuwe bankautomaat in het dorp te bekomen. Hiervoor werd ook veelvuldig contact genomen met de kabinetten van de federale regering. Dit heeft helaas niet tot een positief resultaat geleid, wat we nog steeds betreuren.

 

Het gemeentebestuur ging vorig jaar al op zoek naar een mogelijk alternatief. Een eerste aanbieding om als gemeente zelf voor een automaat te zorgen, bleek zeer duur te zijn. De kostprijs kwam op 120.000 euro voor een contract van 4 jaar. Deze kost zou volledig ten laste komen van de Zultse gemeenschap en onze belastingbetalers. Het gemeentebestuur vond dit geen verantwoorde investering en is daarom niet op dit voorstel ingegaan.

 

We zochten wel verder naar een oplossing. Vandaag kan de gemeente een princiepsovereenkomst vastleggen met een andere aanbieder, zijnde Euronet. Zij zijn bereid om een afhaalterminal te installeren in het centrum van Machelen, aan het oude gemeentehuis. Inwoners zullen er zonder extra kosten cash geld kunnen afhalen van hun rekening. De kostprijs voor de gemeente bedraagt 500 euro per maand, of 6.000 euro per jaar, of 24.000 euro op 4 jaar. Een meer dan redelijke en verantwoorde investering, die een meerwaarde zal betekenen voor de inwoners en het dorp.

 

De installatie van de bankautomaat wordt nu verder voorbereid. Deze zomer zal de terminal operationeel kunnen zijn.

 

Het gemeentebestuur is tevreden dat dit probleem kan opgelost worden, en dit aan een redelijke en verantwoorde kosptrijs voor de belastingbetaler.

 

 

Foto: schepenen Michaël Vandemeulebroecke, Tony Boeckaert en Fauve Tack en burgemeester Simon Lagrange aan het oude gemeentehuis van Machelen.

 

Machelen-aan-de-Leie investeert in een nieuwe bankautomaat, de laatste verdween een jaar geleden | VRT NWS: nieuws

 

Dan toch geldautomaat op komst in Machelen-aan-de-Leie: “Deze oplossing kost ons 500 euro per maand” | Zulte | hln.be

 

Gemeentebestuur investeert dan toch in geldautomaat voor Machelen: “Maar voor fractie van de eerder geraamde kost” (Zulte) | Het Nieuwsblad