Bezoek zaterdag de bouwwerken op domein Raveschoot in Olsene

OWD-Raveschoot-4.jpg
18/06/2024

Op recreatiedomein de Raveschoot gaan de werken aan de nieuwe jeugd- en sportaccommodatie goed vooruit. Op zaterdag 22 juni 2024 kan je tijdens een werfbezoek een kijkje nemen achter de schermen en krijg je de uiteindelijke plannen te zien.

 

Hondenschool De Leievrienden en de Olsense jeugdverenigingen KSA, Chiro en jeugdhuis Sloefke krijgen een vaste thuisbasis in de nieuwbouw. “In de vernieuwde accommodatie worden een ruime polyvalente zaal, kleedkamers en bergingen voor sportmateriaal voorzien,” vertelt burgemeester Simon Lagrange. “Achter de nieuwbouw wordt een minipitch aangelegd.” Een minipitch is een multifunctionele sportkooi die voor iedereen toegankelijk is om te komen sporten. Je kan er individueel sporten maar er zullen ook georganiseerde activiteiten plaatsvinden.

 

“De totale nieuwbouw heeft een oppervlakte van 1.500m². Een overdekte luifel loopt door het midden van de twee vleugels,” legt Sophie Delaere uit, schepen van patrimonium en openbare werken. “De vleugel van de jeugdlokalen en de polyvalente zaal wordt op de begane grond gebouwd. De vleugel voor het jeugdhuis, de hondenschool en de sportlokalen wordt verhoogd gebouwd en zal bereikbaar zijn via twee hellende vlakken.”

 

“De ruwbouw is af, de gewelven zijn geplaatst en de grondboringen voor de geothermie zijn uitgevoerd. De gevel wordt gemetst en de technieken worden geplaatst,” vult Michaël Vandemeulebroecke aan, schepen van jeugd. “Dit is een van onze grootste werven van de afgelopen jaren. We willen onze inwoners graag tonen wat er allemaal bij zo’n bouw komt kijken en hoe de technieken verwerkt worden voor we de afwerkingsfase ingaan.”

 

Schepen Delaere zegt: “Tijdens deze unieke openwervendag op zaterdag 22 juni 2024 krijg je met een geleide rondleiding een blik achter de schermen. Je krijgt de uiteindelijke plannen te zien en je kan de omgeving rond de nieuwbouw aanschouwen. Je krijgt de mogelijkheid om vragen te stellen en achteraf wordt er een drankje aangeboden.”

 

 

Wanneer

Zaterdag 22 juni 2024 van 10.00 tot 13.00 uur.

De eerste rondleiding start om 10.00 uur en de laatste om 13.00 uur. Om de 20 minuten start er een nieuwe rondleiding. 

Je geeft aan tijdens welk uur je aanwezig zal zijn. Binnen dat tijdsblok kan je kiezen bij welke rondleiding je aansluit. 

Waar

Domein de Raveschoot
Afspraak aan de werfhekkens aan de linkerzijde van domein de Raveschoot aan de kant van de Rijwegstraat (niet via de Terwallenstraat).

Parkeren

Parkeer aan de kant van de Rijwegstraat.
Kom bij voorkeur met de fiets.

Opgelet

Voor jouw veiligheid is er geen vrije toegang op de werf.

Schoeisel

Draag stevig schoeisel. Met sandalen, open schoenen en slippers mag je de werf niet betreden.

Schrijf gratis in t.e.m. 20 juni 2024 via het webformulier

Inschrijving openwervendag domein de Raveschoot | Zulte