Buurtbudgetten, nu voor Machelen Zuid en Zulte Noord

Zulte 7 regio's.jpeg
04/08/2023

Momenteel lopen twee nieuwe rondes voor de buurtbudgetten. De inwoners van Machelen-Zuid en Zulte-Noord krijgen de kans om 5.000 euro te besteden aan ideeën die de buurt aangenamer maken.

 

Gemeente Zulte startte in 2021 met het buurtbudget. De gemeente werd ingedeeld in zeven buurten. Elke buurt krijgt tijdens deze legislatuur 5.000 euro om te besteden.

 

Schepen voor burgerparticipatie Fauve Tack: “Met het buurtbudget willen we elk jaar een aantal van die buurten aangenamer maken, de sociale cohesie en de leefbaarheid in de buurt versterken. De buurtbewoners beslissen zelf wat ze willen doen in hun buurt. Zitbankjes plaatsen, bomen planten, een burenbar, een boekenruilkast, een volkstuintje, een leuk ontmoetingsplekje,… Het kan allemaal.”

 

Alle bewoners van de buurt kunnen ideeën aanleveren en erna ook op stemmen. Het idee dat de meeste stemmen haalt, wordt in uitvoering gebracht.

 

Van 1 juli tot en met 31 augustus 2023 kunnen de inwoners van Machelen-Zuid en Zulte-Noord ideeën voorstellen via www.zulte.be/buurtbudget. Van 16 tot 30 september kan er gestemd worden op de ideeën.