Camerabewaking geïnstalleerd aan zaal Fiertelhof

fiertelhof camera.jpg
06/09/2023

Het gemeentebestuur installeerde bewakingscamera’s op de parking van zaal Fiertelhof in Zulte. Dit gebeurt om overlast en vandalisme tegen te gaan.

 

Het gemeentebestuur voorziet deze legislatuur voor het eerst budgetten voor camerabewaking op vandalisme- en overlastgevoelige locaties. Het gaat om plaatsen in de gemeente waar er minder sociale controle is en er meldingen zijn van overlast en vandalisme. De gemeenteraad ging eerder dit jaar unaniem akkoord om de eerste camera’s te plaatsen op de parking van zaal Fiertelhof in Zulte. In die omgeving zijn er klachten over beschadigingen aan onder andere voertuigen en ook kleinere vormen van overlast. Deze camera’s werden vandaag geïnstalleerd. De kostprijs bedraagt 9.276 euro. De camera’s werden besteld via een raamovereenkomst van de Stad Kortrijk waar andere lokale besturen konden op intekenen.

 

De camera’s hebben in eerste instantie een preventief doel om overlast en vandalisme te voorkomen. Daarnaast kunnen ze helpen bij het onderzoek naar mogelijke daders in geval van incidenten. De camera’s zijn geen zaligmakende oplossing. Ze gaan gepaard met toezicht ter plaatse van de lokale politie. Verder blijft het uiterst belangrijk dat inwoners die verdachte zaken zien, dit steeds onmiddellijk melden via de dienst 101.

 

Net voor het zomerverlof ging de gemeenteraad ook unaniem akkoord om ook camera’s te plaatsen op domein de Raveschoot, achter het kasteel in Olsene. Deze camera’s zijn besteld bij de leverancier en worden later dit najaar geïnstalleerd.