Deel fietspad langs spoor plechtig geopend

2018-01-21 Fietsen naar het station van Waregem.png
21/01/2018

Vrijdagnamiddag werd een deel dan het langeafstandsfietspad tussen Deinze en Waregem op Zults grondgebied plechtig geopend en ingereden.

Langs de spoorlijn tussen Gent en Kortrijk werd het gedeelte van het fietspad tussen de Waalstraat (spoorwegtunnel) en de Meylegemstraat plechtig geopend en ingereden. De fietsbruggen en de tunnel aan de Waalstraat zorgen hierbij voor een veilige verbinding.

Binnenkort volgt op vraag van de provincie de volgende fase met de verbinding tussen de Kruishoutemstraat en de Bokstraat. Daar kan dan aangesloten worden op het fietspad van Deinze en is de veilige fietsverbinding tussen Deinze en Waregem een feit.

Schepen van Openbare werken (Open Zulte) benadrukt de grote meerwaarde van deze comfortabele en veilige fietsverbinding voor de Zultse inwoners en dankt de provincie voor dit schitterende initiatief, dat mede mogelijk werd gemaakt door de financiering van naast de Provincie Oost-Vlaanderen, ook de Vlaamse Overheid, Farys en de gemeente Zulte zelf.

Het fietspad krijgt ook nog aangepast verlichting die ook door de provincie en Vlaanderen worden betaald. De gemeente Zulte stelde de gronden ter beschikking en wordt na oplevering eigenaar van de fietssnelweg. De gemeente zal zelf verder instaan voor het goede beheer en onderhoud.