Digiclubs in de bib helpen iedereen mee op weg

logo_digistroom_portrait.png (1)
06/06/2023

Vanaf vandaag kan je met al je digitale vragen terecht in de digiclub in de bibliotheek van Zulte. Je bent er welkom elke eerste dinsdag van de maand.

Samen met de Vlaamse overheid wil ook de gemeente Zulte iedereen betrekken bij de digitale maatschappij. Dit loopt via het project 'Digistroom'. Het wordt opgezet via de organisatie Werken Leie en Schelde, actief in onze regio.

Burgemeester Simon Lagrange: “De digitalisering laat zich op veel vlakken voelen. We willen zo veel mogelijk inwoners de tijd en ruimte geven om digitaal bij te leren.  Het is belangrijk dat niemand zich uitgesloten voelt en zo goed mogelijk meekan met de digitale sneltrein. Met de laagdrempelige digiclubs leren we onze inwoners werken met vaak gebruikte apps en webtoepassingen.”

Eén van de pijlers van Digistroom zijn de digiclubs, die plaatsvinden in elke bibliotheek. In de bibliotheek van Zulte is dat op elke eerste dinsdag van de maand van 14.00 tot 17.00 uur. De eerste digiclub gaat van start op dinsdag 6 juni 2023.

Wie een digitale vraag heeft bij het gebruik van smartphone, tablet, computer of laptop kan vrij binnenlopen en geholpen worden door de vrijwilligers van de digiclub. Deze dienst is gratis.

Om de twee maanden wordt de digiclub uitgebreid met een gratis workshop rond een digitaal thema.

De inhoud van de eerste workshops ligt al vast.

  • Dinsdag 4 juli van 15.00 tot 17.00 uur
    Online routeplanners
  • Dinsdag 5 september van 15.00 tot 17.00 uur
  • Mijn Burgerprofiel en eBox. Daarvoor maak je gebruik van Itsme.
  • Dinsdag 7 november van 15.00 tot 17.00 uur
    WhatsApp en andere communicatie-apps

 

Het project Digistroom voorziet ook – onder bepaalde voorwaarden - in het uitlenen van laptops. Om dat mogelijk te maken worden oude, maar nog werkende laptops uit bedrijven opgehaald en compleet gereset voor een tweede leven via Digistroom. Heb jij een oude laptop die hiervoor in aanmerking komt, stuur dan een mailtje naar bibliotheek@zulte.be


En wie zich geroepen voelt om mensen mee digitaal op weg te helpen, kan zich kandidaat stellen voor de maandelijkse digiclub. Ook hiervoor graag een mailtje naar bibliotheek@zulte.be

 

Vragen? Contacteer de bibliotheek via bibliotheek@zulte.be of T 09 243 14 87.