Eerste buurtquiz op 17 mei

buurtquiz.jpeg
04/04/2024

We zetten in op levendige buurten, waar mensen elkaar kennen en ontmoeten. Na de buurtvergaderingen, de buurtbudgetten, de toelage voor buurtfeesten is er op 17 mei nu ook de eerste buurtquiz!

 

Op vrijdagavond 17 mei 2024 gaat het gemeentebestuur samen met de drie lokale feest- en cultuurcomités op zoek naar de slimste buurt van Zulte. Tijdens een avondvullende quiz kunnen 7 buurten dingen naar de titel.

 

Met De Slimste Buurt 2024 pakt de gemeente uit met een nieuw concept. Schepen van cultuur Michaël Vandemeulebroecke: “Onze feest- en cultuurcomités spreken al enige tijd over het samen opzetten van een activiteit. Het idee van een quiz leefde al enige tijd binnen de muren van het gemeentehuis, maar bleef omwille van lockdowns en 1,5 meter afstand, in de koelkast zitten. Eind vorig jaar brachten we dit idee voor het eerst ter sprake bij Feest & Cultuur Machelen, Feest & Cultuur Olsene en Feest-, firtel- en cultuurcomité Zulte. Iedereen was meteen enthousiast en de organisatie was vertrokken.” 

 

Op vrijdagavond 17 mei vanaf 19.30 uur is het zover en kunnen 35 ploegen in het Fiertelhof strijden voor de titel ‘De Slimste Buurt’. De gemeente Zulte wordt, naar analogie met de buurtbudgetten, opgedeeld in 7 buurten die elk 5 ploegen mogen afvaardigen waarbij zowel jong als oud welkom is. Iedere ploeg bestaat uit minimum 4 en maximum 5 leden, zijn allen inwoners van Groot-Zulte en wonen allen in dezelfde buurt. Om de buurtconnecties te versterken, geldt er een maximum van 2 leden per domicilieadres per ploeg.

 

Voor meer info en inschrijven kan je terecht op www.zulte.be/DeSlimsteBuurt en dit tot uiterlijk zondag 5 mei 2024. De deelnameprijs werd vastgesteld op 20 euro per ploeg.