Grotere deelauto vanaf nu ter beschikking !

grotere deelauto.jpg
20/02/2023

Onze inwoners kunnen vanaf nu gebruik maken van een extra grotere deelauto, geschikt om meer mensen en grotere dingen te vervoeren. De wagen staat aan het Gaston Martensplein.

 

Sinds november 2022 kunnen inwoners van Zulte, Machelen en Olsene gebruikmaken van gloednieuwe deelauto’s van het coöperatief bedrijf Partago. De gemeente installeerde een elektrische deelwagen Renault Zoé aan het Gaston Martensplein in Zulte, langs de Dorpsstraat in Machelen en op het kerkplein in Olsene.

 

De vloot aan het Gaston Martensplein werd nu recent uitgebreid met een extra grotere deelauto, met 6 zitplaatsen. Dit voertuig is perfect geschikt om meer mensen en grotere dingen te vervoeren. Het betreft een Nissan Evalia, een ruime, elektrische gezinswagen met een grote koffer en voorzien van alle comfort. Net als de andere wagens rijdt de auto 100% elektrisch en staat deze dag en nacht klaar voor iedereen in de buurt. De deelauto’s kunnen eenvoudig gereserveerd worden via de website of mobiele applicatie van Partago.

 

 

Kom naar het gratis infomoment op 8 mei 2023

De gemeente Zulte organiseert op 8 mei 2023 een nieuwe infosessie over het gebruik van de wagens en de app. Er zijn ook testritten voorzien met de elektrische deelauto’s. Onder de aanwezigen worden 10 waardebonnen verloot met 30 euro rijbudget om de deelauto’s van Partago 1 maand lang gratis uit te proberen. 

Praktische info

- Datum: maandag 8 mei 2023

- Tijdstip: 19u - 21u

- Locatie: raadzaal van het gemeentehuis, Centrumstraat 8, 9870 Zulte (ingang

achteraan)

- Inschrijven kan via de gemeentelijke website

 

Besparen op rij-uitgaven

Gebruikers van deelauto’s besparen sterk op onderhoud, verzekeringen, verkeersbelasting en andere kosten die gepaard gaan met een eigen auto. Dat financiële gebruikersvoordeel is dan ook een van dé pluspunten van autodelen met Partago.

 

Zorgenvrij en milieubewust elektrisch rijden

De uitrol van de Partagowagens kadert in het nieuwe duurzame mobiliteitsplan van Zulte. Deelauto’s vervangen immers meerdere privéwagens. De ruimte die hierdoor vrijgemaakt wordt, wil Zulte gebruiken voor andere leuke activiteiten en projecten in de buurt. Elektrische wagens stoten bovendien veel minder fijn stof uit dan klassieke auto’s en zorgen dus voor meer propere lucht in en rond de gemeente.

 

Subsidie duurzame mobiliteit

Om inwoners een extra  duwtje in de rug te geven, ontwikkelde Gemeente Zulte een subsidie duurzame mobiliteit. Burgers die een nummerplaat inleveren, krijgen een subsidie van 300 euro voor de aankoop van een duurzaam alternatief vervoersmiddel. Dat bedrag kan ook gebruikt worden voor het lidgeld van 250 euro bij Partago.