Gebruiksvriendelijke facelift voor cafetaria Ontmoetingscentrum Olsene

DSC_0393[1].JPG
16/01/2018

Het huis Meheus ondergaat een grondige renovatie en ook het achterliggend park wordt aangepakt.
Maar intussen maakt het gemeentebestuur ook werk van de opwaardering van de cafetaria van het Ontmoetingscentrum in Olsene. Zo zal de cafetaria in de toekomst dienst kunnen doen als aangename en gebruiksvriendelijke ontmoetingsplaats.

Michaƫl Vandemeulebroecke (Open Zulte), schepen van Cultuur verduidelijkt : "De bestaande cafetaria was eerder krap en beperkt in mogelijkheden. Het gebouw wordt nu een stuk uitgebreid richting tuin, waardoor de beschikbare oppervlakte met bijna de helft vergroot. We voorzien een foyer die de verbinding maakt tussen het Ontmoetingscentrum en het huis Meheus. Deze foyer biedt meteen ook de mogelijkheid om de verschillende ruimte in het OC (o.a. het bestaande sanitair en de voorziene lift) vlotter toegankelijk te maken. Ook de toog in de cafetaria wordt vernieuwd. De nieuwe toog komt aan de achterwand, met achteraan een koele berging op gelijke hoogte (nu is de berging nog in de kelder). De leveringen voor de cafetaria zullen langs het aanpalende straatje kunnen gebeuren."

Intussen is ook de renovatie van het huis Meheus dus aan de gang. Op de eerste verdieping krijgt de lokale Geschied- en Heemkundige kring een vaste stek. De tweede verdieping zal polyvalent gebruikt kunnen worden. Ook het gelijkvloers krijgt een polyvalente invulling voor ontvangsten, recepties, feestelijkheden, tentoonstellingen, lezingen en concerten.

"We zijn als gemeentebestuur blij dat we op deze manier na het Fiertelhof nu ook het Ontmoetingscentrum een gebruiksvriendelijke facelift te kunnen geven. Zo zorgen we ervoor dat onze gemeenschapszalen klaar zijn voor de toekomst", sluit schepen Vandemeuleboecke af.

"Na het Fiertelhof ondergaat momenteel ook het Ontmoetingscentrum een facelift. Zo zorgt het gemeentebestuur ervoor dat onze gemeenschapszalen klaar zijn voor de toekomst".
Michaël Vandemeulebroecke, schepen van Cultuur