We vragen volgend jaar opnieuw uw vertrouwen

foto guldepoort.jpg
25/09/2023

Open Zulte zal bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen opnieuw uw vertrouwen vragen om onze gemeente verder te mogen besturen. Met uw steun willen we graag onze drie mooie en levendige dorpen nog meer doen groeien en bloeien. We kunnen hiervoor rekenen op een sterk team, met een totale inzet voor onze gemeente.

 

In 2012 kregen we met Open Zulte voor de eerste keer het vertrouwen van onze inwoners om de leiding te mogen nemen in het gemeentebestuur. We deden dit in een goede samenwerking met Gezond Verstand Zulte (GVZ) en N-VA. In 2018 werden we door onze inwoners beloond met een absolute meerderheid. Toch kozen we ervoor om de coalitie met GVZ en N-VA voort te zetten. GVZ zal bij de verkiezingen volgend jaar niet meer met een eigen lijst deelnemen en sluit aan bij Open Zulte. N-VA en CD&V zullen zich in een gezamenlijk kartel aan de kiezer voorstellen.

 

In de afgelopen jaren konden we veel goede zaken realiseren. Op vele vlakken hebben we onze mooie gemeente verder uitgebouwd en versterkt: nieuwe en gerenoveerde gebouwen, uitgevoerde wegenwerken, verhoogde fiets- en verkeersveiligheid, stappen vooruit inzake cultuur, jeugd, sport, onderwijs, kinderopvang, bos en groen, evenementen, …

 

Er kwamen ook heel wat uitdagingen op ons af, zoals de coronacrisis en de energiecrisis. Dit vergde soms moeilijke en minder populaire beslissingen. Toch bleven we steeds volop verder investeren in de gemeente, terwijl de gemeentelijke financiën altijd zeer gezond bleven.

 

Maar het werk is nooit af. Er liggen nog tal van mogelijkheden en uitdagingen om het leven in onze gemeente verder te verbeteren. Kansen om onze drie mooie en levendige dorpen verder uit te bouwen. Met uw steun willen we hier met Open Zulte ook na 2024 graag verder aan werken.

 

En dat willen we doen op de manier waarop u ons kent: Dicht bij de mensen en aanspreekbaar. Samenwerkend en in team. Beslissingen nemen en eerlijk communiceren. Bescheiden en toch zeer fier op Zulte. Eenvoudig, zonder grote woorden en met respect voor iedereen.

 

Net als bij vorige verkiezingen kunnen we hiervoor opnieuw rekenen op een sterk team. Fris en tegelijk ervaren. Herkenbaar en tegelijk vernieuwd.

 

  • Burgemeester Simon Lagrange is voor de derde keer onze lijsttrekker. Op nog steeds jonge leeftijd kan hij buigen op heel wat bestuurservaring. Hij wil zich graag verder voltijds en voluit voor de gemeente inzetten.
  • Alle schepenen stellen zich opnieuw kandidaat. Elk van hen zet zich in zijn en haar domeinen dagelijks keihard in voor de gemeente.
  • Ook de meerderheid van onze gemeenteraads- en bijzonder comitéleden zal opnieuw kandidaat zijn.
  • Er is ook vernieuwing met sterke nieuwe kandidaten die onze ploeg versterken. Ze passen bij Open Zulte en zijn gemotiveerd om zich in te zetten voor onze gemeente. We stellen hen de komende dagen verder aan u voor.

 

De gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar worden de eerste verkiezingen zonder opkomstplicht. Het wordt dus nog belangrijker om effectief uw stem uit te brengen voor de mensen aan wie u 6 jaar lang uw vertrouwen wil geven.

 

Intussen werken we dagelijks hard verder in het bestuur. Weet dat u steeds bij ons terecht kan.

Alle schepenen stellen zich opnieuw kandidaat. Burgemeester Simon Lagrange is voor de derde keer onze lijsttrekker.

Alle schepenen stellen zich opnieuw kandidaat. Burgemeester Simon Lagrange is voor de derde keer onze lijsttrekker.

Onze gemeenteraadsleden.

Onze gemeenteraadsleden.

Onze leden in het bijzonder comité voor de sociale dienst. Etelle Vandenbroecke ontbreekt op de foto.

Onze leden in het bijzonder comité voor de sociale dienst. Etelle Vandenbroecke ontbreekt op de foto.