Jongste kandidate Justine Van de Moortele maakt ploeg Open Zulte compleet

foto.jpg (1)
29/03/2024

De ploeg van Open Zulte voor de gemeenteraadsverkiezingen is compleet. De nieuwste kandidate is meteen de jongste: Justine Van de Moortele is 19 jaar en komt uit Machelen-aan-de-Leie.

 

Justine Van de Moortele is het laatste nieuwe gezicht op de lijst van Open Zulte voor de gemeenteraadsverkiezingen. Met haar 19 lentes is ze meteen ook de jongste kandidate bij de ploeg van burgemeester Simon Lagrange. Justine is geboren en getogen in Machelen en was lang actief bij de Machelse Chiro Hito. Ze studeert retail management aan Hogeschool Gent. Samen met haar ouders Sven en Sandy woont ze in de Dorpsstraat in Machelen.

 

Justine is gemotiveerd om zich samen met Open Zulte in te zetten voor de gemeente. “Het sociale aspect van de politiek trekt mij aan. Je kan echt iets betekenen voor uw dorp en de inwoners. Dat heeft mij de stap doen zetten om deze uitdaging aan te gaan.”

 

Justine komt uit een politieke familie. Haar grootvader Gaby Van de Moortele was lange tijd schepen in Deinze, haar oom Sören zetelt er nog steeds in de gemeenteraad.

 

Met Justine is de ploeg van Open Zulte compleet, en dat op meer dan een half jaar van de verkiezingsdag. Burgemeester-lijsttrekker Simon Lagrange en voorzitter Peter Verdonckt zijn tevreden: “De lijst van Open Zulte is opnieuw een sterke groep. Een mix van ervaring en vernieuwing, gespreid over alle leeftijden en deelgemeenten. Met deze ploeg willen we het vertrouwen vragen aan onze inwoners om de gemeente verder te mogen besturen.”

 

Filmpje met voorstelling Justine en alle nieuwe kandidaten: Justine (youtube.com)