Open Zulte stelt lijst voor en is klaar voor “Nog meer moois”

OpenZulte_XL_Précampagne_LR02.jpg
25/06/2024

We presenteren onze volledige kandidatenlijst en baseline voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. We kunnen rekenen op een mix van ervaring en vernieuwing en vragen het vertrouwen aan onze inwoners om “Nog meer moois” te realiseren voor de gemeente.

 

Onze kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen is volledig klaar. De leden van het schepencollege bevolken de bovenste en onderste plaatsen. Burgemeester Simon Lagrange is de lijsttrekker, schepenen Fauve Tack en Michaël Vandemeulebroecke volgen op de 2e en 3e plaats. Eerste schepen Sophie Delaere duwt de lijst, boven haar komen schepenen Francky De Coster en Tony Boeckaert. Op de 4e en 5e plaats staan fractieleider Steven Van Troys en gemeenteraadsvoorzitter Olivier Peirs. Verder bestaat de lijst uit heel wat leden van de gemeenteraad en het bijzonder comité sociale dienst, aangevuld met 7 nieuwe kandidaten. 5 van hen zijn jonger dan 30 jaar. De jongerenkandidaten vormen een opvallende groep van plaats 11 tot 17 op de lijst.

 

Voorzitter Peter Verdonckt: “Onze lijst is een mix van mensen met veel bestuurservaring en enthousiaste nieuwkomers. Allemaal mensen met een groot hart en engagement voor Zulte. Met kandidaten tussen de 19 en 77 jaar en een mooie spreiding tussen de deelgemeenten mogen we zeggen dat deze lijst op een goede manier onze gemeente weerspiegelt.”

 

Open Zulte stelt ook de baseline voor waarmee de partij naar de verkiezingen trekt: “Nog meer moois”. Burgemeester Simon Lagrange legt uit: “We vragen het vertrouwen aan onze inwoners om verder te mogen werken, om nog meer moois te realiseren voor onze drie dorpen en deze verder te doen groeien en bloeien. We vragen dat vertrouwen op een bescheiden manier, maar zijn fier op wat we gerealiseerd hebben. De voorbije jaren investeerden we sterk in onder andere onze gemeentelijke vrije tijdsinfrastructuur, onze wegen en fietspaden, onze gemeenteschool en onze voorschoolse en buitenschoolse kinderopvang. We zorgden ook voor meer lokale bedrijvigheid, extra groen en nieuwe evenementen in de gemeente. Met dezelfde gedrevenheid en inzet willen we de komende jaren graag verder werken.”

 

“Veel zaken hebben we volledig voorbereid om in de volgende bestuursperiode uit te voeren, zoals de herontwikkeling van Lys Yarns in Zulte, de vernieuwing van de doortocht N43 in Olsene en de fietsverbinding tussen Machelen en Kruisem. Voor andere projecten in de komende jaren is een grondige studie bezig, zoals de vernieuwing van zaal Guldepoort 2.0, de herbestemming van het voormalige schoolterrein in Olsene en een mogelijke opslagruimte voor verenigingen. We willen er ook blijven voor zorgen dat iedereen mee is en aandacht hebben voor wie het moeilijk heeft. De gemeentelijke financiën willen we gezond houden en de belastingdruk laag. Ons volledige verkiezingsprogramma zal na de zomer in elke brievenbus belanden.”

 

De komende dagen verschijnen 15 grote borden met de slogan “Nog meer moois” in het Zultse straatbeeld. Hierop staat een typisch Zults dronebeeld van de Leie-omgeving.

 

De volledige lijst van Open Zulte met leeftijd:

 1. Simon Lagrange (40)
 2. Fauve Tack (29)
 3. Michaël Vandemeulebroecke (47)
 4. Steven Van Troys (50)
 5. Olivier Peirs (52)
 6. Kathleen Blauwblomme (59)
 7. Katrien De Waele (56)
 8. Rudy Beulque (55)
 9. Marc Vanden Heede (55)
 10. Berkan Nalli (39)
 11. Delphine Vandenbossche (30)
 12. Talitha Lossy (30)
 13. Ruben Berlamont (28)
 14. Stephen Vandenbossche (23)
 15. Henri Peirs (21)
 16. Michelle Vande Veire (28)
 17. Justine Van de Moortele (19)
 18. Simonne Claeys (77)
 19. Marc Colpaert (74)
 20. Sofia Ezzine (48)
 21. Stefanie Vroman (52)
 22. Tania Verpraet (58)
 23. Tony Boeckaert (64)
 24. Francky De Coster (59)
 25. Sophie Delaere (58)

 

 

TIP: Bekijk ook de speciale verkiezingspagina op onze website!