Nieuwe kunstgrasvelden: sporten in uitstekende omstandigheden !

foto voorpagina.jpeg
18/08/2023

Vele jonge voetballers in de gemeente Zulte kunnen binnenkort in nog betere omstandigheden hun sport en hobby beoefenen. Op de voetbalterreinen van Machelen en Olsene werden deze zomer splinternieuwe kunstgrasvelden aangelegd. Ze zijn klaar voor gebruik in het nieuwe seizoen.

 

Schepen van Sport Francky De Coster: “De nieuwe kunstgrasvelden zijn een goede zaak voor de clubs en vooral voor de vele voetballers en voetbalsters. Het jeugdvoetbal wordt steeds populairder. Een kunstgrasveld is altijd goed bespeelbaar, los van de weersomstandigheden. Gedaan dus met afgelaste trainingen of wedstrijden die niet kunnen doorgaan door regenweer, plassen of modder op het terrein. Bovendien vermindert dit de onderhoudskosten. Een goede investering dus. Daarom financiert het gemeentebestuur de volledige aanleg van de kunstgrasvelden via een subsidie aan de clubs.”

 

De nieuwe velden werden deze zomer aangelegd en zijn intussen klaar voor het komende voetbalseizoen. In Olsene werd het hoofdveld in kunstgras aangelegd, in Machelen gaat het over het tweede veld. De kostprijs van een kunstgrasveld bedraagt ongeveer 580.000 euro.

 

Burgemeester Simon Lagrange: “Vanuit het gemeentebestuur willen we dat al onze ploegen en sporters het goed hebben. Daarom hebben we de voorbije jaren ook geïnvesteerd in de nieuwe kantine, kleedkamers en tribune op domein de Waalmeers voor Jong Zulte en in een nieuw kunstgrasveld op het terrein in de Kastanjelaan voor SV Zulte Waregem. Bedoeling is dat binnen enkele jaren al onze clubs terechtkunnen in een moderne accommodatie én op een kunstgrasveld. Dit zijn dus nog verdere investeringen voor de komende jaren. Intussen wordt deze zomer ook de oude sporthal volledig vernieuwd, zodat onze sporters hier ook in uitstekende omstandigheden kunnen sporten.”

 

KME Machelen en Olsene Sportief spelen op kunstgras: “Hier hadden we dringend nood aan” | Zulte | hln.be

 

Op de foto schepen van Sport Francky De Coster aan het veld in Olsene, toen het kunstgras nog in aanleg was.