Extra bussen in Zulte

bussen.jpg
04/12/2023

De Vlaamse overheid heeft een nieuwe mobiliteitsvisie, Hoppin. Daardoor sluiten vervoeropties vlotter op elkaar aan. Ook De Lijn past haar aanbod aan. Vanaf 6 januari 2024 brengt dat een aantal wijzigingen met zich mee, zo ook in Zulte.

 

Wat verandert er in Zulte?  

“Dankzij de aanpassingen van De Lijn zullen onze inwoners vlotter kunnen reizen naar Deinze of Waregem/Kortrijk met lijnbus 75”, zegt burgemeester Simon Lagrange. “De frequentie van die lijn verdubbelt. Op week- en zaterdagen zal je om het halfuur kunnen opstappen, nu is dat nog om het uur. Op zondag zal er om het uur een bus rijden. De bussen rijden ook later op de avond. De lijn 75 doorkruist de kern van al onze deelgemeenten en de haltes zijn voor iedereen vrij dichtbij. Dat is dus een zeer goede zaak voor onze inwoners. We hebben dit altijd bepleit binnen onze vervoerregio en zijn tevreden dat dit nu realiteit wordt."

 

Schepen voor Mobiliteit Michaël Vandemeulebroecke vult aan: “Er verdwijnen twee weinig gebruikte haltes op buslijn 75: Zulte Damberd in de Statiestraat en Zulte/Waregem Recutex in de Waregemstraat. Dat gebeurt om de bussen sneller te laten rijden. Een aantal bushaltes krijgen bovendien een andere naam. Historische namen worden vervangen door een naam die verwijst naar de omliggende straten. Zo verandert halte ‘Zulte Station’ naar ‘Zulte Kapellestraat’. Een overzicht van alle wijzigingen kan je trouwens nalezen op www.delijn.be/zulte.”

 

Belbus wordt flexbus

Op plaatsen waar de vraag naar openbaar vervoer minder groot is, kan je vanaf 6 januari 2024 rekenen op een aanbod van flexbussen. Dat zijn de vroegere belbussen die je vooraf reserveert via de Hoppinapp, -website of -centrale (0800 12 2 12). Dat kan vanaf 6 december 2023.

“De Flexbus haalt je op aan een halte bij jou in de buurt en brengt je naar een andere halte, zodat je kan overschakelen op het gekende openbaar vervoer. Zo kan je de flexbus combineren met de reguliere bus of trein”, verduidelijkt Lagrange. “23 bestaande belbushaltes worden vanaf 6 januari 2024 flexbushaltes. Daarbovenop komen er 27 nieuwe flexbushaltes bij verspreid over het grondgebied. Via deze link vind je een overzicht van alle flexhaltes."

 

Aangepaste haltes

De haltepalen aan de bushaltes worden vervangen door nieuwe exemplaren. Zo bevat elk haltebord de juiste informatie over het aangepaste netwerk voor de start op 6 januari 2024.

 

Gratis folders 

Een overzichtelijke folder met alle details over het nieuwe net, de gewijzigde haltes, informatie over de flexbus en routeplanner kan je gratis ophalen in het gemeentehuis, Sociaal huis, de bibliotheek en sporthal.  

 

Op de foto: Schepen Michaël Vandemeulebroecke en burgemeester Simon Lagrange