Vernieuwde minibus voor rolstoelgebruikers

Cheque.jpeg
09/02/2024

Mobiliteit blijft een uitdaging voor kwetsbare groepen in onze samenleving. Denk maar aan ouderen, personen met een beperking en zieken. Dankzij sponsoring van lokale bedrijven blijft de Zultse minibus betaalbaar, ook voor rolstoelgebruikers.

 

Sociaal Huis Zulte heeft de handen in elkaar geslagen met de organisatie Special Ad. Special Ad contacteerde mogelijke adverteerders om de minibus van de gemeente te sponsoren. Dankzij de vrijgevigheid van 27 lokale ondernemers, wiens logo's nu op de bus prijken, blijft deze minibus betaalbaar.


De bus, voorzien van een rolstoellift, is onmisbaar voor kwetsbare inwoners. Aanvragen voor ritten verlopen via de Minder Mobielen Centrale. Vrijwillige chauffeurs die hierbij zijn aangesloten, staan in voor het vervoer. Dankzij de minibus kunnen ook rolstoelgebruikers blijven deelnemen aan sociale activiteiten. Ook voor medische bezoeken wordt de minibus ingezet.

 

Het Sociaal Huis werkt ook samen met het woonzorgcentrum Sint-Vincentius, zodat ook hun bewoners van aangepast vervoer kunnen genieten. Ook voor de gemeentelijke basisschool wordt de bus ingezet, zodat een rolstoelafhankelijke leerling kan deelnemen aan schooluitstappen.

 

Schepen van Sociale Zaken Francky De Coster: "In 2023 voerde de minibus 155 ritten uit. We hebben plannen om het gebruik ervan nog uit te breiden. We onderzoeken om de minibus te verhuren aan particulieren en verenigingen, en om de bus in te zetten bij evenementen die de gemeente organiseert."

 

Daarnaast ontving het Sociaal Huis ook een cheque van de firma Special Ad ter waarde van 2500 euro. Met die 2500 euro organiseert het Sociaal Huis activiteiten voor kinderen in armoede en wordt voeding aangekocht voor de voedselbedeling.

 

 

Foto: schepen Francky De Coster met ontvangen cheque.