Nieuw geboortebos in Waalstraat

3 Tutjesboom.png
28/02/2024

Afgelopen zaterdag werden heel wat bomen geplant door, maar vooral voor de jongste inwoners van onze gemeente. Zo’n 155 jonge gezinnen schreven zich in voor de plantdag van het nieuwe geboortebos tussen de Waalstraat en het Waalbeekpark. In dit bos vind je vanaf nu ook een tutjesboom.

 

Schepen van Openbaar Groen Sophie Delaere: "We nodigden alle inwoners met jonge kinderen uit om langs te komen op de gezellige plantdag van het geboortebos. Zo’n 155 ouders en 187 kinderen schreven zich in. Al deze gezinnen trokken hun laarzen aan en hielpen met putten graven en bomen planten." 

 

Kinderen die geboren werden tussen 2020 en 2023 kregen per geboortejaar een geboortebord in de vorm van verschillende soorten fruit. Gezinnen konden het naamplaatje van hun kind aan het bord bevestigen. Terwijl deze kinderen opgroeien, zullen ze 'hun’ bomen groter zien worden.

 

Schepen van Welzijn Fauve Tack: "Tijdens deze dag werd ook de ‘tutjesboom’ onthuld, waar peuters en kleuters afscheid konden nemen van hun tutje. Enkele kinderen hingen hun tut met een lintje aan de boom en namen op die manier afscheid. Deze tutjesboom is er voor alle inwoners van Zulte."

 

Ouders kunnen hun kind voorbereiden op dit afscheid door vooraf een kijkje te nemen op www.zulte.be/tutjesboom en de stappen te volgen. Na een bezoek aan de tutjesboom, is men welkom in de bibliotheek van Zulte. Daar kan ieder kind het diploma van ‘weggeefkampioen” ophalen.

 

De gemeente wil meer investeren in groen en daar is dit geboortebos een voorbeeld van. Er werden maar liefst 600 boompjes geplant op een deel van een terrein van 1,3 ha. Dit bos zal in later stadium voorzien worden van een wandelpad die het geboortebos verbindt met het stuk bos bij de Zaubeekstraat. Het wandelpad zal reiken van de fietssnelweg (F7) tot aan de speelzone van het Waalbeekpark.

 

We bedanken alle deelnemende gezinnen voor hun enthousiasme!

 

Voor meer informatie kan je terecht op www.zulte.be/geboortebos.