Ook in 2018 verder werken aan goed en veilig wegennet

Sophie Warandestraat.jpg
16/01/2018

Het gemeentebestuur maakte de voorbije jaren werk van een goede en veilige wegeninfrastructuur in onze gemeente. Er waren de vernieuwingswerken in de Posthoornstraat, de grondige aanpak van de industriezone Karreweg en Waalstraat, de realisatie van het fietspad langs het spoor tussen Zulte en Olsene en de heraanleg van de voetpaden in verschillende wijken.
Maar ook in 2018 staan nog tal van werken op de agenda. Schepen van Openbare werken Sophie Delaere, geeft een overzicht :

  • De Houtstraat in Olsene krijgt een nieuwe riolering, een fietspad tussen de Molenstraat en de Olsenestraat en een verkeersveilige herinrichting van de weg.
  • Ook in de Warandestraat in Zulte wordt gezorgd voor een nieuwe en gescheiden riolering, een nieuw wegdek en een afgescheiden fietspad aan beide kanten van de weg.
  • Het fietspad langs het spoor wordt verder aangelegd tussen de Posthoornstraat in Machelen en de grens met Deinze.
  • De Oudenaardestraat, misschien wel de belangrijkste invalsweg naar onze gemeente vanaf de autosnelweg wordt ook aangepakt en opgesmukt. In samenspraak met het Vlaams Gewest wordt gezorgd voor een ingroening en verfraaiing van de zijbermen.
  • De voetpaden worden vernieuwd in de Tuinwijk en in de Zaubeekstraat tussen de N43 en de Waalstraat.
  • De parking in de Leihoekstraat in Machelen wordt heraangelegd.
  • De ontwerpen worden uitgewerkt voor de werken in de Bokstraat-Schrijversstraat-Branddtraat in Machelen en voor de herinrichting van de N43 in Olsene.

Wegenwerken zorgen tijdelijk steeds voor wat hinder, maar zijn na afwerking een verbetering voor alle weggebruikers en vooral de inwoners in de omgeving.

"We werken verder aan een veilig wegennet, ook in 2018."
Sophie Delaere, schepen van Openbare werken