Open Zulte maakt zich op voor verkiezingen van 2018

open-zulte-verkiezingen-2018.JPG
26/09/2017

Op zondag 24 september gaf Open Zulte een persconferentie in het Fiertelhof. Daarin werden een aantal belangrijke beslissingen bekend gemaakt in verband met de volgende gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018.

Eerst en vooral wil Open Zulte absolute prioriteit blijven geven aan het onverminderd voortzetten van het huidige beleid tot op de dag van de volgende verkiezingen. De bestuursmeerderheid van Open Zulte, GVZ en NV-A heeft sedert zijn aanstelling in 2012 ingezet op een nieuwe politieke cultuur in onze gemeente. Een cultuur van openheid en dialoog, van eenvoud, transparantie en geloofwaardigheid. Een cultuur van inspraak en betrokkenheid, met voorop de stem van de Zultse inwoners. Het mooiste voorbeeld hiervan zijn de buurtvergaderingen waarin de wijkbewoners worden gehoord in beslissingen die hun directe omgeving aanbelangen. De constructieve inbreng van onze inwoners is hierbij vaak meegenomen in de uitwerking van bepaalde eindbeslissingen.

Er werden de voorbije jaren dan ook heel wat zaken gerealiseerd die onze gemeente en onze inwoners te goede komen.

Open Zulte wil dit beleid dan ook liefst verder zetten in de toekomst en bereidt zich daarom maximaal voor op oktober 2018, zowel inhoudelijk als organisatorisch.

Enkele van de voornaamste beslissingen :

  • Voor de lijstvorming in 2018 gaat Open Zulte bewust verder met een samenwerking tussen liberale en onafhankelijke kandidaten.
  • Onze burgemeester Simon Lagrange zal opnieuw onze kopman en lijsttrekker zijn. Hij doet dit voortreffelijk en krijgt dan ook opnieuw onze volle steun en vertrouwen.
  • We kunnen blijven rekenen op alle uittredende schepenen Sophie Delaere, Michaël Vandemeulebroecke en Frederic Hesters. Ook andere vaste waarden en sterke pionnen van de vorige verkiezingen zullen weer deel uitmaken van de lijst.
  • De lijst zal worden aangevuld met heel wat nieuwe kandidaten. Mensen die hun strepen al verdiend hebben, die actief betrokken zijn in de lokale gemeenschap en die samen met Open Zulte een engagement willen opnemen voor Zulte.

Voor meer tekst en uitleg kan u terecht in de septembereditie van ons Infozine. Je vindt er ook de namen van de mensen die ons team voor de volgende verkiezingen versterken.