Schepen-huisarts Frederic Hesters neemt dokterspraktijk over in Spanje

IMG-20210701-WA0015.jpg
01/07/2021

Jonge mama Natasja De Vos wordt nieuwe schepen


Het schepencollege van Zulte krijgt na de zomer een onverwachte wissel. Schepen en huisarts Frederic Hesters verhuist vanaf september naar Spanje, waar hij een dokterspraktijk overneemt. Jonge mama Natasja De Vos wordt dan de nieuwe schepen van onder andere Onderwijs, Duurzaamheid en Milieu.
Frederic Hesters (44) is sinds 2004 huisarts in Zulte. In 2012 zette hij de stap naar de lokale politiek. Na zijn eerste gemeenteraadsverkiezingen werd hij meteen schepen en bij de tweede stembusgang wist hij dit te bevestigen. Na een carrière van 17 jaar huisarts en bijna 9 jaar schepen kiest dokter Hesters nu voor een totaal nieuwe uitdaging in het leven. Vanaf september verhuist hij naar Spanje waar hij een bestaande dokterspraktijk overneemt, met hoofdzakelijk Nederlandstalige patiënten.
“Een unieke kans die zich wellicht nooit meer zal aandienen en die ik wil grijpen”, zegt Frederic Hesters. “Met een verhuis naar Spanje ga ik een beetje een jongensdroom achterna. Toch is het met pijn in het hart dat ik Zulte verlaat. Ik was hier zeer graag huisarts en ook zeer graag schepen. Ik wil al mijn patiënten, kiezers, collega’s en medewerkers oprecht bedanken voor hun jarenlange vertrouwen in mij en voor de vele aangename contacten.”
Zo wordt gemeenteraadslid Natasja De Vos (29) vanaf september de nieuwe schepen van Onderwijs, Duurzaamheid, Milieu, Dierenwelzijn, Ontwikkelingssamenwerking, Gelijke kansen en Gezondheid. Hiermee wordt ze meteen de jongste schepen van Zulte. Natasja is bijzonder tevreden met de kans die ze krijgt om Frederic op te volgen: “Ik heb veel ‘goesting’ om mij als schepen te bewijzen en ben heel gedreven om Zulte verder te doen groeien. Bevoegdheden als Duurzaamheid en Onderwijs zijn voor mij als jonge mama en als pedagoge bijzonder boeiend. Ik kijk er naar uit om hierin met onze gemeente ook de komende jaren nog goede stappen vooruit te zetten.”
Natasja is een jonge pedagoge die enkele weken geleden beviel van haar eerste dochter Hannah. Na haar eerste verkiezingsdeelname in 2012 werd ze OCMW-raadslid. In 2018 werd ze met ruim 1.000 voorkeurstemmen verkozen tot gemeenteraadslid. Eerder was al voorzien dat ze begin 2022 zou aantreden als schepen, dit wordt nu dus enkele maanden vervroegd. Ze zal haar eed als schepen afleggen op de eerstkomende gemeenteraad van 24 augustus.
De verhuis van Frederic Hesters zorgt ook voor enkele andere wijzigingen in de fractie van Open Zulte. Voorzitter Peter Verdonckt: “Zoals afgesproken bij de vorming van de bestuursploeg na de vorige verkiezingen, zullen begin 2022 twee nieuwe schepenen aantreden voor Open Zulte. Dit zullen Francky De Coster en Tony Boeckaert zijn. Op dat moment zullen we ook nog een beperkte herschikking doen van de schepenbevoegdheden. Talitha Lossy (27) zal vanaf september de plaats van Frederic innemen in de gemeenteraad. Talitha is momenteel lid van het bijzonder comité sociale dienst. Dat mandaat zal ingevuld worden door Marc Vanden Heede (52).”
Het schepencollege en Open Zulte zijn Frederic Hesters zeer dankbaar voor zijn jarenlange inzet. “Frederic was er van in het begin bij toen we na de verkiezingen van 2012 voor het eerst de bestuursmeerderheid konden vormen”, zegt burgemeester Simon Lagrange. “Zijn vertrek vinden we uiteraard jammer. We hebben alle begrip voor de wending die hij neemt in zijn persoonlijk leven en wensen hem daar bijzonder veel succes bij. We kijken uit naar een prima samenwerking met nieuwe schepen Natasja. Verjonging en vervrouwelijking zijn belangrijk in het beleid. Natasja zal haar schepenambt met veel gedrevenheid en engagement invullen.”