Fauve Tack volgt Natasja De Vos op als schepen

IMG-20220811-WA0002.jpg
11/08/2022

Ons jongste gemeenteraadslid Fauve (28) wordt op de eerstkomende gemeenteraad van 23 augustus voorgedragen als nieuwe schepen. Ze neemt de bevoegdheden over van Natasja De Vos. Omwille van persoonlijke en familiale redenen neemt Natasja afstand van haar mandaat en wordt terug gemeenteraadslid.

Natasja De Vos was als schepen bevoegd voor onderwijs, kinderopvang, gelijke kansen, gezondheid, ontwikkelingssamenwerking, participatie, duurzaamheid, milieu en dierenwelzijn. Ze leverde goed werk, met onder andere de start van de nieuwbouw van de gemeentelijke basisschool, de samenwerking met Ferm voor de buitenschoolse kinderopvang en de ondertekening van het Lokaal Energie- en Klimaatpact.

Natasja zal om persoonlijke en familiale redenen afstand nemen van haar mandaat. Ze is jonge mama van een flinke dochter van bijna anderhalf jaar oud.

"De combinatie gezin-politiek weegt te veel door om het schepenmandaat op een volwaardige manier verder te kunnen zetten. Dat is niet goed, noch voor mezelf, noch voor de gemeente. Daarom kies ik er bewust voor om terug gemeenteraadslid te worden en het schepenambt aan iemand anders over te laten, die hier voldoende tijd kan in investeren." - Natasja De Vos

Op de komende gemeenteraad van 23 augustus wordt Fauve Tack voorgedragen als nieuwe schepen. Fauve is met haar 28 lentes het jongste gemeenteraadslid van Zulte. Bij de vorige gemeenteraadverkiezingen was ze voor de eerste keer kandidaat en werd ze meteen verkozen. Fauve is afkomstig van Machelen en woont nu in de Kreupelstraat in Olsene. Ze zal alle bevoegdheden van Natasja De Vps overnemen en is zeer gemotiveerd om deze op een goede manier in te vullen.

"Ik ben zeer blij met deze kans die ik krijg en zeer enthousiast om mij op al deze vlakken keihard in te zetten voor onze mooie gemeente." - Fauve Tack

Fauve studeerde agogische wetenschappen in Brussel en werkt in de zorgsector. Ze was lange tijd actief bij Chiro Machelen, waar ze nu nog deel uitmaakt van de volwassenenbegeleiding. Ze is een ware dierenvriend en volgt met haar hond ook les bij de hondenschool in Olsene.

Open Zulte en de gemeenteraad bedankt Natasja voor het geleverde werk en wenst Fauve zeer veel succes toe!