Sofia en Simonne nieuw in gemeenteraad en bijzonder comité sociale dienst

Sofia en Simonne.jpg
21/02/2023

Sofia Ezzine wordt gemeenteraadslid. Simonne Claeys komt nieuw in het bijzonder comité voor de sociale dienst.

 

De wissels zijn een gevolg van het verdwijnen van Natasja De Vos uit de gemeenteraad: “Ik heb deelgenomen aan het examen voor diensthoofd financiële en sociale hulp bij het Sociaal Huis van Zulte, ben hier als de eerste kandidate uitgekomen en zal deze functie opnemen. Het is een mooie job die nauw aansluit bij mijn opleiding en werkervaring bij het CAW – Centrum Algemeen Welzijnswerk. Een werkfunctie bij het lokaal bestuur is uiteraard niet verenigbaar met een politiek mandaat en vereist terecht volledige neutraliteit. Daarom verdwijn ik uit de gemeenteraad en uit Open Zulte. Ik zal mij vanaf nu op een andere manier inzetten voor onze gemeente en de Zultse inwoners.”

 

Sofia Ezzine (47) is de opvolgster van Natasja in de gemeenteraad. Ze nam in 2018 voor de eerste keer deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Met 516 voorkeurstemmen werd ze beloond met een functie in het bijzonder comité voor de sociale dienst: “De stap naar de gemeenteraad is voor mij een mooie uitdaging, mijn grootste interesses zijn alles rond sociale zaken en het verenigingsleven. Door onze kinderen ben ik altijd nauw betrokken geweest bij onder andere KSA Zulte, volleybalclub Kuros Zulte en voetbalclub Jong Zulte.” Sofia woont in de Kapellestraat in Zulte, is gehuwd met Jürgen Saveyn en mama van tieners Milo, Mauro en Matteo.

 

Simonne Claeys (76) is de opvolgster van Sofia in het bijzonder comité voor de sociale dienst. Ze nam in 2018 ook voor de eerste keer deel aan de verkiezingen en kreeg 426 voorkeurstemmen achter haar naam. Simonne is een zeer bezige bij en is al meerdere jaren voorzitster van de bloeiende seniorenvereniging OKRA Zulte: “Mensen helpen en bijstaan, is het liefste wat ik doe. Dat wil ik ook doen vanuit het bijzonder comité voor de sociale dienst, met een warm hart voor iedereen in onze gemeente die het soms wat moeilijker heeft”. Simonne woont in de Waregemstraat in Zulte samen met haar man Jacques Vanhulle. Samen waren ze jarenlang markthandelaars in pluimvee.

 

Beide wissels zullen bekrachtigd worden op de volgende gemeenteraadszitting op dinsdag 28 februari.