Onze fractieleider Steven Van Troys kandidaat voor de Kamer

foto.jpg
20/02/2024

Onze fractieleider Steven Van Troys zal op 9 juni deelnemen aan de federale verkiezingen. Hij krijgt de 9e opvolgersplaats op de lijst van Open Vld voor de Kamer.

 

Open Zulte-voorzitter Peter Verdonckt: “Onze Open Zulte-groep is gegroeid uit de plaatselijke afdeling van Open Vld, aangevuld met heel wat onafhankelijke kandidaten en mandatarissen. Het is de gewoonte dat we vanuit Zulte ook steun leveren voor de nationale lijsten. Bij vorige verkiezingen was Frederic Hesters telkens onze kandidaat. Hij is intussen verhuisd naar Spanje. Nu zal onze fractieleider in de gemeenteraad Steven Van Troys kandidaat zijn. Steven vervult zijn rol als fractieleider op een uitstekende manier. Hij is een dossiervreter die zich altijd goed voorbereidt, steeds rustig blijft en bovendien de gave van het woord heeft. Hij wordt gesteund door onze voltallige ploeg.”

 

Steven Van Troys is 50 jaar oud woont in de Kruishoutemstraat in Machelen-aan-de-Leie. Hij is de trotse papa van Ann-Marie en Pieter-Jan. In het professionele leven is hij bedrijfschef in de kerncentrale van Doel. In zijn vrije tijd is hij onder andere actief bij wielerclub de Funbikers en bij de Filmclub. Hij is gemeenteraadslid en fractieleider sinds 2019. Daarvoor was hij gedurende zes jaar OCMW-raadslid. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 behaalde hij 819 voorkeurstemmen.

 

Steven Van Troys is blij met deze nieuwe stap: “Ik doe in Zulte aan politiek sinds 2012 en heb daar nog geen moment spijt van gehad. In oktober zal ik opnieuw een zeer gemotiveerde kandidaat zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen. Ook voor de nationale verkiezingen vind ik het belangrijk dat onze inwoners een kandidaat uit hun eigen gemeente kunnen steunen. In de campagne zal ik mij dan ook vooral op Zulte richten.”