Wegenwerken gestart in Olsenestraat en Statiestraat

werken statiestraat olsenestraat.jpg (1)
08/03/2024

Deze week zijn de wegen- en rioleringswerken gestart in de Olsenestraat en Statiestraat in Zulte. Er komen onder andere afgescheiden fietspaden. Zo wordt de fietssnelweg F7 langs het spoor vlot en veilig verbonden met de rest van de Statiestraat en het centrum van Zulte.

 

Worden heraangelegd: het laatste deel van de Statiestraat, tussen de spoorwegbrug en de spoorweg zelf, en een deel van de Olsenestraat, tussen de Statiestraat en de Kastanjelaan.

 

Schepen van Openbare werken Sophie Delaere: “We trekken het wegbeeld van het eerste deel van de Statiestraat door tot aan de spoorweg. Fietsers en wandelaars krijgen zo een veilige verbinding tot aan de fietssnelweg F7. Omdat de Statiestraat niet breed is en we zowel voetpad, fietspad in beide richtingen als parkeerplaatsen voorzien, zullen dit nadien éénrichtingsstraten worden.  We leggen ook een gescheiden riolering aan en waar mogelijk zetten we volledig in op infiltratie van regenwater op privaat domein.”

 

Ter hoogte van de kruispunt met de Kapellestraat komt er een mobipunt met onder andere deelwagens. Aan beide zijden van de Statiestraat komt er ook een verhoogde bushalte zodat mensen met een beperking zonder problemen het openbaar vervoer kunnen nemen. Aan de voet van de brug aan beide zijden leggen we een verhoogd plateau aan om de snelheid van het verkeer te remmen. De herinrichting brengt de fietsers ook extra in het zicht, wat hun veiligheid verhoogt.

 

Ten slotte komen de glascontainers in de Olsenestraat ondergronds. Dat is een primeur voor onze gemeente.

 

Aannemer Devagro is vorige maandag van start gegaan met de werken in de Olsenestraat. Op 15 maart wordt er gestart in de Statiestraat. Onder gunstige weersomstandigheden zullen de werken voltooid zijn tegen het einde van 2024. Een plaatselijk omleiding is voorzien langs Kapellestraat / Kastanjelaan en langs Knokstraat/Moerbeekstraat.