Afgescheiden fietspaden Statiestraat-Olsenestraat-fietssnelweg

sophie statiestraat.JPG
01/03/2023

Er komen afgescheiden fietspaden in het laatste deel van de Statiestraat en in een deel van de Olsenestraat in Zulte. Zo wordt de fietssnelweg F7 langs het spoor vlot en veilig verbonden met de rest van de Statiestraat en het centrum van Zulte.

De gemeenteraad keurde dinsdag het bestek goed. Worden heraangelegd: het laatste deel van de Statiestraat, tussen de spoorwegbrug en de spoorweg zelf, en een deel van de Olsenestraat, tussen de Statiestraat en de Kastanjelaan.

Schepen van Openbare werken Sophie Delaere: “We trekken het wegbeeld van het eerste deel van de Statiestraat door tot aan de spoorweg. Fietsers en wandelaars krijgen zo een veilige verbinding tot aan de fietssnelweg F7. Omdat de Statiestraat niet breed is en we zowel voetpad, fietspad in beide richtingen als parkeerplaatsen voorzien, zullen dit nadien éénrichtingsstraten worden.  We leggen ook een gescheiden riolering aan en waar mogelijk zetten we volledig in op infiltratie van regenwater op privaat domein.”

Ter hoogte van de kruispunt met de Kapellestraat komt er een mobipunt met onder andere deelwagens. Aan beide zijden van de Statiestraat komt er ook een verhoogde bushalte zodat mensen met een beperking zonder problemen het openbaar vervoer kunnen nemen. Aan de voet van de brug aan beide zijden leggen we een verhoogd plateau aan om de snelheid van het verkeer te remmen. De herinrichting brengt de fietsers ook extra in het zicht, wat hun veiligheid verhoogt.

Ten slotte komen de glascontainers in de Olsenestraat ondergronds. Dat is een primeur voor onze gemeente.

Nu de gemeenteraad het bestek goedgekeurd heeft, kunnen we de werken aanbesteden en een aannemer selecteren. We hopen na het bouwverlof te kunnen starten.