Zulte opent sterrenregister

Opstart sterrenregister.JPG
22/03/2024

Het gemeentebestuur opent op 1 april een sterrenregister. Stilgeboren kinderen kunnen op deze manier symbolisch geregistreerd worden.

 

Op voorstel van gemeenteraadslid Kathleen Blauwblomme opent Gemeente Zulte op 1 april 2024 een sterrenregister. Het sterrenregister is er speciaal voor ouders van stilgeboren kinderen, ongeacht de duur van de zwangerschap.

 

De gemeente zal gebruik maken van het modelattest opgesteld door vzw Boven De Wolken. Ouders kunnen dan ook meteen een aanvraag indienen voor een sterretje op de sterretjesweide.

 

Gemeenteraadslid Kathleen Blauwblomme: “Sinds oktober 2023 is er op de begraafplaats in Olsene een sterretjesweide. Het sterrenregister maakt het mogelijk dat ouders vanaf nu ook zeer jonge kinderen kunnen registreren. We hopen hen op deze manier een hart onder de riem te steken."

 

Schepen Fauve Tack: “Een sterrenregister is een belangrijke stap in de verwerking van het verlies van het kind. Alle ouders die ooit een kindje verloren en dit (nog) niet konden laten registreren zullen dit nu wel kunnen. Het is een erkenning voor de liefde en het verdriet dat ze met zich meedragen, ongeacht hoelang het verlies geleden is.”

 

Sterrenouders kunnen zich vanaf maandag 1 april 2024 heel eenvoudig online registreren via www.zulte.be/sterrenregister of door een bezoekje te brengen aan het gemeentehuis.