Simon Lagrange

Simon Lagrange

Burgemeester

Simon is onze kopman en sinds begin 2013 burgemeester van Zulte.

Hij was al op jonge leeftijd actief als gemeenteraadslid. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 haalde hij een bijzonder goede score, waarna hij burgemeester werd van de coalitie Open Zulte – GVZ – N-VA. Hij besliste onmiddellijk om zijn andere beroepsbezigheden stop te zetten, om zo zijn volle aandacht te kunnen besteden aan een goed bestuur voor Zulte en alle inwoners. Bij de verkiezingen in 2018 kon hij zijn score verdubbelen en werd opnieuw burgemeester. Ondanks een absolute meerderheid behield hij het vertrouwen in de coalitie.
Door zijn studies (Politieke wetenschappen) en zijn vroegere beroepservaring (auditor in lokale besturen) deed hij de ideale kennis op om Zulte met de nodige bestuursverantwoordelijkheid te leiden. Intussen heeft hij ook al bijna 10 jaar stevige bestuurservaring opgebouwd.

De liefde vond hij dicht bij huis. Zijn vrouw Elise De Waele is actief bij de Zultse Jeugdige Harmonie. Intussen zijn ze samen de trotse ouders van een flinke zoon Tibo en dochter Imke.

Simon staat graag dicht bij de mensen. Bereikbaarheid en aanspreekbaarheid als burgemeester zijn voor hem cruciaal. Simon wil ook de volgende jaren leiding geven aan de bestuursploeg. Hij wil Zulte verder uitbouwen als gemeente voor de toekomst, met drie sterke leefdorpen en met respect voor iedereen en open voor ieders inbreng.


Contact opnemen met Simon Lagrange

Limnanderdreef
9870, Zulte